Medical Device +46(0) 70 58 60 200 Medical Device info@medqdoc.com Medical Device Följ oss

MedQdoc FAQs

 

MDR och IVDR kräver att fler medicintekniska bolag inför ett QMS och många funderar på ett elektroniskt QMS som MedQdoc. MedQdoc eQMS kommer att hjälpa till att modernisera och förenkla era processer och tillhandahålla det regulatoriska ramverk som gäller för medicinteknik.

Utforska de vanligaste frågorna som vi får för att lära dig mer om MedQdoc. Kontakta oss om ni har ytterligare frågor, så hjälper vårt specialistteam er mer än gärna.

MedQdoc FAQs

Förstå hur MedQdoc fungerar

 

Vilka regelverk hjälper MedQdoc oss efterleva?

 

MedQdoc hjälper er att efterleva MDR 2017/745, IVDR 2017/746, ISO 13485:2016, ISO 14971:2019 och QSR 21 CFR part 820. MedQdoc är också lätt att anpassa för att uppfylla ISO 27001 och ISO 14001 samt andra ISO-standarder för ledningssystem.

Vilka är de typiska MedQdoc-kunderna?

 

MedQdoc passar alla organisationer som arbetar inom den medicintekniska branschen. MedQdoc är perfekt för företag av alla storlekar, från små nystartade företag som precis har lanserat sin första produkt, till större organisationer med en stor portfölj av medicintekniska produkter. Våra användare har alla olika typer av produkter, men vad de alla har gemensamt är att de verkar inom den medicintekniska braschen.

Hur lång tid tar det att bli ISO 13485-certifierad med hjälp av MedQdoc?

 

Alla företag och medicintekniska produkter är olika, så den exakta tidslinjen för certifiering beror på var i denna process som er organisation befinner sig. Men för att ge er en ungefärlig vägledning har det tagit våra kunder allt från 4 till 18 månader för att uppnå certifiering.

Läs fallstudien från NORBITs implementation av MedQdoc för att se hur de uppnådde ISO 13485-certifiering inom 6 månader från mjukvaruinstallation >

Hur svårt är det att gå från ett pappersbaserat QMS till MedQdoc eQMS?

 

Att gå från ett pappersbaserat system till ett eQMS är en rättfram process och en process som vi är vana vid att hantera. Vi har etablerade processer för att hjälpa er genom denna resa och vi delar dem gärna med er. Många av våra kunder har tyckt att det var förvånansvärt enkelt att göra förändringen och önskar att de hade gjort det för flera år sedan!

Hur utvärderar vi MedQdoc specifikt för vår organisation?

 

Hör gärna av er så bokar vi in en förutsättningslöst möte. Tillsammans kan vi diskutera era behov, ert specifika område inom medicinteknik, era affärsprioriteringar, ert tidsspann och mycket mer. Med vår långa erfarenhet kan vi hjälpa er att snabbt identifiera och förstå möjligheterna och hur systemet kan anpassas för ert företag. Vi kan även genomföra en demo för att se hur MedQdoc kan passa in i ert företag.

Boka en demo av MedQdoc här >

Hur mycket kostar MedQdoc?

 

Prissättning för MedQdoc baseras på hur många användare ni har. Ni kan också välja att köpa in en rad olika utbildningspaket, för att få ytterligare support från vårt team av specialister. För mer information, besök vår sida om priser.

MedQdoc prisinformation >

MedQdoc – egenskaper och funktioner

 

Vilka mallar är inkluderade?

 

MedQdoc inkluderar över 130 färdiga mallar som har skapats av våra experter inom kvalitetsledning och efterlevnad av regelverk för medicintekniska produkter. De täcker alla områden ni behöver för att uppfylla kraven enligt MDR, IVDR, ISO 13485 eller QSR, inklusive ledningsansvar, design och utveckling, riskhantering och mycket mer.

Ladda ner lista över mallar >

Inkluderas mallar för teknisk dokumentation?

 

Ja, MedQdoc innehåller ett omfattande mallbibliotek för teknisk dokumentation avseende både IVDR och MDR. Dessa mallar hjälper er i er resa mot efterlevnad av regelverken och för att göra processen så enkel som möjligt. Ni kan ladda ner information om dessa mallar nedan.

Ladda ner lista över mallar för teknisk dokumentation enligt IVDR >

Ladda ner lista över mallar för teknisk dokumentation enligt MDR >

Kan vi ändra flödesscheman i MedQdoc?

 

Ja, MedQdoc är designat för att göra ert liv enklare. Systemet tillhandahåller en enkel ”drag and drop”-funktion för att ändra eller skapa flödesscheman och en uppsättning mallikoner som in kan använda.

Boka en demo av MedQdoc här >

Kommer MedQdoc förvaliderat?

 

Ja, MedQdoc är validerat enligt ISO 13485 avsnitt 4.1.6. Valideringspaketen från MedQdoc innehåller följande dokument:

  • Valideringsstrategi
  • Valideringsrapport
  • Valideringsplan
  • Riskanalys
  • Systemprestanda och spårbarhetsmatris
  • Protokoll och rapporter för testfall
  • Konfigurationer och inställningar
  • Specifikation för användarkrav
  • Detaljerad specifikation för krav.

MedQdoc är anpassningsbart och kan skräddarsys specifikt för er organisations behov. Vi kan arbeta med er för att säkerställa validering av eventuella förändringar.

Uppfyller MedQdoc kraven i FDA CFR part 820 (QSR)?

 

Absolut. Alla mallar lägger lika stort fokus på QSR som på ISO 13485. MedQdoc gör det också möjligt att tagga alla dokument som är relaterade till både QSR och ISO 13485, vilket säkerställer att inget arbete dupliceras.

Uppfyller MedQdoc kraven i 21 CFR Part 11?

 

Ja. MedQdoc kommer med ett valideringspaket och har, till exempel, en granskning av uppfyllnad av kraven i Part 11, samt en godkännandeprocess med säker lösenordsautentisering.

Har MedQdoc en separat modul för CAPA, produktavvikelser och klagomålshantering?

 

Ja. Funktionen för ärendehantering är förberedd med anpassade arbetsflöden för CAPA, klagomålshantering, produktavvikelser, ändringshantering, generella avvikelser och leverantörshantering.

Kan vi göra MedQdoc kompatibelt med andra ISO-standarder för ledningssystem ?

 

Absolut, och flera kunder gör det. MedQdoc är uppbyggt enligt ISO 13485 men kan anpassas till kvalitetsledningssystem för ISO som till exempel ISO 9001, ISO 27001 och ISO 14001 med bara några få justeringar och tillägg.

MedQdoc – tjänster och support

 

Hur kommer vi igång med MedQdoc?

 

Vi har strukturerade utbildnings- och projektalternativ som ni kan välja mellan, baserat på vilken supportnivå ni behöver. Detta kommer att bero på ett antal faktorer inklusive ert tidsspann för implementering, befintliga QMS-system och tidigare erfarenhet.

Läs mer om priser och implementering här >

Hur installerar vi MedQdoc?

 

När licensavtalet med AM System har undertecknats kommer MedQdoc att förberedas och installeras för er organisation. Från undertecknandet av avtalet tar det vanligtvis bara 1–2 veckor att få en MedQdoc-site installerad och redo för er att börja använda.

Erbjuder ni utbildning för MedQdoc?

 

Ert abonnemang inkluderar introduktionsutbildning för att komma igång och vi erbjuder ytterligare dedikerad utbildning för användare eller systemansvariga för att hjälpa er att få ut det mesta av systemet.

Läs mer här >

Erbjuder ni konsulttjänster och kompletta tjänster för projektledning?

 

Absolut, vi kan erbjuda rådgivning och projektledning som möter era behov. MedQdoc samarbetar med konsulter inom kvalitet och regulatorisk överensstämmelse för medicintekniska produkter när ytterligare projekttjänster krävs. Dessa experter hjälper våra kunder att maximera vad MedQdoc kan leverera. Kontakta MedQdoc-teamet för fullständig projektledning, vi hjälper gärna till.

Du kan hitta information om utbildning och projektlansering här >

MedQdoc – licensinformation

 

Vad ingår i ett MedQdoc-abonnemang?

 

MedQdoc är ett eQMS för medicintekniska produkter som tillhandahåller över 130 färdiga mallar och teknisk dokumentation. Systemet är fullspäckat med funktioner inklusive hantering av redovisande dokument, versionskontroll och audit trail, som inte bara gör det enkelt att använda, utan också sparar tid. För enkel navigering erbjuder MedQdoc en lätthanterlig sökfunktion med smarta länkar mellan dokument och procedurer med relaterade flödesscheman, dokument och ärenden. Det finns inga dyra tilläggsfunktioner – allt ingår i ert standardabonnemang.

Läs mer om MedQdocs funktioner här >

I vilka regioner är MedQdoc tillgängligt?

 

MedQdoc är molnbaserat vilket ger oss flexibiliteten att vara tillgängliga för användning var som helst i världen. Vi har vårt huvudkontor i Sverige men vi arbetar globalt och har ett antal internationella kunder. För närvarande är MedQdoc endast tillgängligt på engelska.

Vad är AM System?

 

AM System är ett molnbaserat ledningssystem och en digital plattform för ett stort antal branscher. Med över 44 000 användare över hela världen har AM System utvecklat ledningssystem i över 30 år.

Vad är förhållandet mellan AM System och MedQdoc?

 

MedQdoc erbjuder ett strukturerat, innehållsbaserat eQMS till företag inom den medicintekniska branschen baserat på AM Systems plattform. MedQdoc utnyttjar fördelarna med AM Systems flexibla molntjänst för att tillhandahålla en snabb eQMS-lösning som är färdig att använda för att möta de unika kraven från den medicintekniska branschen, byggt på en pålitlig plattform.

Vilka licenser behöver vi?

 

Ni behöver ett licensavtal med AM System som inkluderar MedQdoc-modulen. Alla användare i systemet behöver ha sin egen användarlicens, och det minsta antalet licenser är fem. Ni kan enkelt lägga till extra användarlicenser vid behov. Systemadministratören kommer att tilldela varje användare ett unikt användarnamn och lösenord.

Har ni några ytterligare frågor om MedQdoc?

Kontakta oss om ni har ytterligare frågor som vi inte har tagit upp, eller om ni vill ha mer information angående någon del av MedQdoc och implementeringsprocessen. Vårt team hjälper er gärna.

Kontakta oss

Medical Device eQMS

Boka en MedQdoc-demo

Boka en demo
Medical Device Blogs

Fem sätt som MedQdoc tillför värde för distributörer av medicintekniska produkter

Läs mer (EN)

Medical Device eQMS

Följ oss på LinkedIn för att se våra senaste funktioner, mallar och verktyg

Följ oss